Home StellantisPeugeot Peugeot revine la cursa de 24 de ore Le Mans 2023
peugeot-le-mans-2023

Peugeot revine la cursa de 24 de ore Le Mans 2023

by R S

După 12 ani de la ultima sa participare, PEUGEOT revine la Le Mans 2023 pentru marea cursă de 24 de ore. Această ediție excepțională va sărbători centenarul acestei mari curse și, de asemenea, hat-trick-ul PEUGEOT 905. O istorie intensă și bogată, care a fost și uneori necruțătoare, leagă PEUGEOT de această cursă legendară.

Fiecare generație de mașini a intrat în cursele de anduranță, aducând trei victorii – din 1992, 1993 și 2009 – cu design și tehnologii inovatoare. PEUGEOT 905 și PEUGEOT 908 au devenit legendare și referințe în disciplină. PEUGEOT 9X8 urmează acești pași cu alura de pionierat și motorizarea hibrid-electrică. Două Hypercars își vor face debutul pe legendara pistă, cu o imagine atrăgătoare proiectată de J.Demsky, care face referiri la hat-trick-ul din 1993.

Echipa Peugeot TotalEnergies, care va participa cu mașinile PEUGEOT 9X8 #93 și #94, va fi condusă de: Jean-Eric Vergne (FRA)-Paul Di Resta (SCO)-Mikkel Jensen (DNK) și Loic Duval (FRA)-Nico Müller (CH)-Gustavo Menezes (SUA). 24 de ore de la Le Mans este, de asemenea, o oportunitate pentru echipa Peugeot TotalEnergies și partenerii săi de a se întâlni cu reprezentanții mass-media și fanii acestora.

Endurance intră într-o nouă eră cu, pentru prima dată pe pistă la Le Mans, șaisprezece Hypercar, introduse de unii dintre cei mai buni producători din lume. Această aventură sportivă, bazată pe tehnologie, va continua mulți ani de acum înainte și PEUGEOT este mândru că face parte din ea.

Citeste si despre:

Leave a Comment