Home Stiri Auto Producătorii de mașini autonome vor răspunde legal pentru accidente
producatorii-masini-autonome-raspunde-legal-accidente

Producătorii de mașini autonome vor răspunde legal pentru accidente

by R S

Marea Britanie îi responsabilizează pe producătorii de maşini cu conducere autonomă, introducând o lege care îi face să răspundă pentru orice accident şi nu pe proprietari. Legea va face parte din cadrul reglementărilor pentru dezvoltarea vehiculelor autonome, a anunţat marţi guvernul de la Londra, într-o mişcare salutată de asigurători şi startupuri de vehicule autonome, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Regele Charles a spus că guvernul va prezenta un proiect de lege privind vehiculele autonome, în timp ce stabileşte agenda legislativă pentru următoarea sesiune parlamentară, după ce unul promis anul trecut nu s-a materializat.

Tara Foley, şeful operaţiunilor din Regatul Unit şi Irlanda pentru asiguratorul global AXA, a declarat că acest lucru ar adăuga „multe beneficii pentru economia Regatului Unit, siguranţa rutieră şi locurile de muncă ecologice”. „Pentru asigurători, oferă, de asemenea, o claritate crucială pentru stabilirea răspunderii pentru conducerea autonomă”, a adăugat ea.

„Noua legislaţie primară pentru vehiculele cu conducere autonomă ne oferă încrederea de a continua să investim în cercetare şi dezvoltare şi să ne creştem baza de talent aici în Marea Britanie”, a declarat Alex Kendall, CEO al startupului AV Wayve, care a strâns aproximativ 260 de milioane de dolari de la investitori, între care sec află şi Microsoft.

Guvernul britanic a spus că proiectul de lege va proteja utilizatorii şi va promova siguranţa în industria vehiculelor autonome. „În timp ce vehiculul conduce singur, mai degrabă o companie decât un individ va fi responsabilă pentru felul în care conduce”, a spus guvernul. Proiectul de lege va stabili procese de investigare a incidentelor şi de îmbunătăţire a cadrului de siguranţă şi va stabili, de asemenea, pragul pentru ceea ce este clasificat ca fiind o maşină cu conducere autonomă.

Paul Newman, fondatorul companiei de software AV Oxa, cu sediul la Oxford, care a strâns aproximativ 225 de milioane de dolari de la investitori, a declarat că proiectul de reglementări propus de Regatul Unit va evita fără echivoc repetarea situaţiei Cruise în Marea Britanie, deoarece delimitează în mod clar responsabilităţile.

 

Citeste si despre:

Leave a Comment